„Наслаждавай се, но остани жив, опазвайки живота и на другите!“

<!--[if gte mso 9]> <![endif]-->

 

 

На 15 октомври 2016г. младежите-мотористи от Климент и Войнягово демонстрираха умело каране на мотори, добра екипировка и отговорност, включвайки се в инициативата на Сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“, насочена към мотористите и младежите от малките населени места. Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Лале“ и „Клубът на мотористите към AIG-България“.

На срещата разговор присъстваха не само мотористи, но и младежи-велосипедисти, на които бе представена презентация с шокиращи данни за пострадали при ПТП, като по данни на МВР за 2015г. водачите на мотоциклети и мотопеди са участвали в 424 катастрофи, при които са загинали 28 от тях и 4 техни спътници. КАТ-Карлово предостави данни за региона, от които се вижда, че от общо 354 катастрофи за 2015г. са загинали 10 души, 3 от които мотористи. Причинителите на тези катастрофи за региона са основно водачи на леки автомобили(278), а 13 от катастрофите са били предизвикани от мотоциклетисти.

Младежите изгледаха и обсъдиха и филма „Моментът никога не е един“ на кампанията „ШОФИРАНЕ = ОТГОВОРНОСТ“-от програмата за социална отговорност на Перно Рикар България, които, като производител на алкохолни напитки, са поели ангажимент към Световната Здравна Организация за ограничаване на шофирането в нетрезво състояние.Повече за кампанията и филма на http://karaiotgovorno.com

Групата мотористи от Климент грабна всички награди:

-за най-умело каране на моторМартин Петков с „ЕTZ”- първо място и второ място за Недялко Бочев – с „Kawasaki

- за най-красив и поддържан мотор – Милен Йосифов с „Honda”

- за най-добро облекло Генко Славчев с “Kawasaki” ( от Калофер, но членуващ в клуба на мотористите в Климент)

- за най-малки мотористи –Иван, Георги и Стефан Манови

Наградите (тематични тениски с мотори) бяха осигурени от магазин „Слънчогледи“-с. Войнягово. Журито бяха 4-ма мотористи от Клуба към АIG-България, които раздадоха на всички мотористи тениски и шапки с логото на организацията си.

 

 

 

<!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE <![endif]--><!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <![endif]-->