Работно посещение до Земята на Дракула(Трансилвания) в Румъния

Сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ съвместно с Учебен център „Интелект“ организира посещение до Румъния в периода 1-3 април 2016. Визитата бе организирана със съдействието на румънската организация „Сакура“, с която карловското сдружение партнира по проекти вече 10 години.
Групата се състоеше от 23 младежи и 18 граждани от Общините Карлово и Сопот, изграждайки мост между поколенията. За младежите вечерите бяха изпълнени с неформални игри на английски език за сплотяване на групата и преодоляване на езиковата бариера, а през деня програмата бе наситена с посещения на културно-исторически обекти в Румъния и най-големия атракционен парк за динозаври в Източна Европа, отворил врати през 2015г. Групата положи цветя и пред гробницата на Братя Евлоги и Христо Георгиеви в Букурещ.
Сдружението, което от години осъществява международна дейност в региона, реши да започне да предлага такива възможности за междукултурен обмен и за по-големи групи в страни, в които има сериозни и надеждни партньори. За Празника на Розата в Карлово очакваме обратна визита от румънските ни партньори.